Чи складе Xiaomi конкуренцію Tesla?

Xiaomi конкуренція з Tesla

Китайська корпорація Xiaomi планує вийти на ринок електромобілів в 2023 році. Агентство Reuters повідомило про це, посилаючись на три джерела, які мають безпосереднє відношення до цих планів. Вони повідомляють, що компанія має наміри випускати свої електромобілі на одному із заводів автомобілебудівної компанії Great Wall. За даними Reuters, між двома китайськими компаніями зараз проводяться переговори. Автогігант Great Wall за минулий рік випустив понад мільйон автомобілів і має власну торгову марку електромобілів Ora. Компанія допоможе Xiaomi не тільки випускати електромобілі, а й надасть свої консультації в сфері інженерних рішень. Таким чином Xiaomi може влитися до когорти високотехнологічних компаній, які вирішили зайнятися створенням електромобілів. Подібні альянси будуть отримувати поширення. Наприклад, Baidu співпрацює в сфері розробки електромобілів і машин з постійним підключенням до Мережі з китайською компанією Geely. Раніше про своє бажання підкорити цю галузь повідомляли також Apple і Huawei.

За даними Reuters, ініціатива щодо виходу на ринок електромобілів, походить від самого засновника Xiaomi Лея Цзюня (Lei Jun). Пояснити це частково можна тим, що сегмент смартфонів не тільки перестав зростати, але й пропонує дуже низьку норму прибутку. Обізнані джерела повідомляють, що електромобілі Xiaomi будуть орієнтовані на масовий ринок та будуть підключатися до екосистемі продуктів бренду. Такий підхід цілком відповідає тому, як компанія позиціонує інші свої продукти. Перші електромобілі за інсайдерською інформацією Xiaomi планує випустити на початку 2023 року.

У Xiaomi відмовилися коментувати ситуацію, звернувши увагу на те, що компанія ще в лютому, у відповідь на зв’язку з чутки про можливий вихід на ринок електромобілів, заявляла, що не «починала ніякого формального проекту», пов’язаного з цим. У Great Wall ситуацію не коментують. За даними агентства, офіційно компанії мають намір повідомити про свій спільний проект на наступному тижні. На тлі цих повідомлень курс акцій корпорації Xiaomi виріс на 6,71%.

Читайте также:   Онлайн-очереди захватили Днепр

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1138

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *