2019 рік став найкращим роком для Apple за останні десять років, акції компанії встановили новий рекорд

У перший робочий день після Різдва акції Apple виросли на 1,6%, досягнувши максимуму в серії рекордних показників. Багато в чому завдяки тому, що продукція компанії користувалася і продовжує користуватися особливим попитом у святковий сезон. Тим самим Apple закінчує рік з кращими показниками за десятиліття.

Цього року новорічне «ралі» сприяло зростанню капіталізації компанії на 80%, додавши до ринкової вартості близько $ 530 млрд. 10 років тому Apple закрила 2009 рік із щорічним зростанням майже на 150%, з того моменту, як ціна акцій почала відновлюватися після фінансової кризи. У поточному році компанія перевершила таких Техногігантів, як Microsoft (+ 55% за підсумками року) і Amazon (+ 23% за підсумками року).

Читайте также:   Вчені за допомогою CRISPR зробили стовбурові клітини невидимими для імунної системи

На самому початку 2019 року Apple вперше за майже два десятиліття знизила прогноз по доходах. Це викликало масове скидання акцій, але вони швидко відновилися в ціні і продовжили зростання протягом року. Проте загроза торговельної війни з Китаєм, відсутність чіткої стратегії в сфері 5G і уповільнення продажів iPhone позначилися на загальному настрої. Недавні ознаки ослаблення торгової напруженості між США і Китаєм забезпечили стабільне макроекономічне становище для Apple.

Позитивний вплив на фінансовий стан Apple зробив вихід компанії на ринок потокового стрімінгу з сервісом Apple TV +, а також запуск ігрового сервісу по підписці Apple Arcade. Уолл-стріт з нетерпінням чекає виходу iPhone 5G у 2020 році та все більш оптимістично оцінює його потенціал. Середня ціна акції компанії становить близько $ 268. В цілому експерти позитивно налаштовані стосовно Apple, і більшість з них рекомендують інвесторам купувати акції компанії. В кінці січня будуть опубліковані попередні результати першого кварталу, аналітики очікують зростання прибутку Apple більш ніж на 8%, поряд зі зростанням торгування на 4,5%.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *