Спецслужби США і КНДР працюють разом

Спецслужби США і КНДР працюють разом

Стало відомо, що останні 10 років представники американської та північнокорейської розвідки були колегами і підтримують дружні стосунки.
The Wall Street Journal повідомляє, що ці контакти між спецслужбами двох країн почалися не пізніше 2009 року. Такий прихований канал Вашингтон використовував для зв’язку, та дозволяв організовувати зустрічі президентів США та Північної Кореї, а також звільняти затриманих громадян цих держав.

Вважається, що ключовою контактую особою з боку КНДР виступав колишній глава розвідуправління генштабу Корейської народної армії — Кім Ен Чхоль. На даний момент він — заступник голови Трудової партії КНДР, та бере участь у переговорах зі Штатами.
Також ще у 2012 році Майкл Морелл, який на той момент виконував обов’язки директора ЦРУ двічі відвідував Пхеньян, а його наступниця — Евріл Хейнс теж приїжджала у країну у 2013-2015 роках з таємним візитом.

Читайте также:   Наперекір Трампу: у Конгресі США настояли на підтримці України

Цікаво, що на той час, коли президентом був Барак Обама, консультації між державами були припинені, а відновив їх директор ЦРУ — Майкл Помпео у 2017. У серпні того ж року він відправив представника Центрального розвідувального управління на зустріч з північнокорейцями у Сингапур.

На даний момент переговори між КНДР і Америкою ведуться на високому рівні і досить відкрито, але контакти спецслужб як і раніше продовжуються.

Нагадаємо, що перша зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина відбулася у Сингапурі 12 червня 2018. Держави прийняли спільну заяву, в якій зазначалося, що Північна Корея готова до повної денуклеаризації. Штати, у свою чергу, зобов’язалися надати гарантії безпеки Пхеньяну.

Читайте также:   Інавгурацію Джо Байдена покажуть три українські телеканали: де дивитися

Читайте також: КУРЙОЗ: ФРАНЦУЗЬКИЙ ЖУРНАЛІСТ ВИПАДКОВО ПОГОВОРИВ З ТРАМПОМ З ПАРИЗЬКОГО КАФЕ

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *