Українські чоловіки тепер можуть звернутися до суду, якщо їх змусили одружуватись

Українські чоловіки тепер можуть звернутися до суду, якщо їх змусили одружуватись

Українські чоловіки тепер можуть звернутися до суду, якщо їх змусили одружитися. Про це розповіла юрист і експерт-кримінолог Ганна Маляр.

Вже зовсім скоро в нашій країні в силу вступає стаття, що захищая представників сильної статі від примусового шлюбу. Взагалі-то ця стаття була розроблена для для жінок європейських країн, Азіатського та Африканського регіонів, де згідно з культурними та традиційними особливостями, заміж змушують виходити маленьких дівчат 10-11 років.

В Україні, жертвами примусового одруження все частіше стають чоловіки.

– Тепер, коли цю норму вписали в наше законодавство, чоловіки отримують право звертатися, якщо їх змушували вступати в шлюб. Я зараз розповім, як це робиться, і багато чоловіків згадають, що так і було: тест на вагітність, дві смужки, а далі вибір – або ми одружуємося, або дитина тільки мій і ти його не побачиш. Так, це шантаж, але у нас дуже багато шлюбів укладаються за фактом наявності вагітності або фіктивної вагітності або батьки змушують, – зазначила Маляр.

Читайте также:   14 октября - день защитника Украины

Таким чином, ті шлюби, що були укладені примусово, можуть бути розірвані, якщо чоловік звернеться з позивом до суду або в поліцію.

Читайте також: МОЛОЧНІ РІКИ, ШОКОЛАДНІ БЕРЕГИ: В США ПЕРЕКИНУЛАСЯ ЦИСТЕРНА З РІДКИМ ШОКОЛАДОМ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *