Facebook платить по 20 доларів користувачам за шпигунський VPN

Facebook платить по 20 доларів користувачам за шпигунський VPN

Компанія Facebook платить по 20 доларів в місяць користувачам, за якими “шпигує” за їх згодою. Мова йде про тих, хто встановив VPN-сервіс Facebook Research, що збирає дані про віртуальну активность людини. Про це йдеться в розслідуванні TechCrunch.

З’ясувалося, що Facebook платить користувачам у віці від 13 до 35 років по 20 доларів в місяць за установку і використання VPN-сервісу Facebook Research ще з 2016 року. Також оплачується залучення нових клієнтів. Крім даних сервісу, компанія збирає від користувачів скріншоти історії їх замовлень на сайті Amazon.

За інформацією Facebook, сервіс Facebook Research використовується для збору даних про переваги аудиторії, його робота буде продовжуватися і далі.

Читайте также:   Кава зі смаком космосу

Експерти стверджують, що завдяки VPN-сервісу Facebook може на постійній основі збирати такі типи інформації як “приватні повідомлення в додатках соціальних мережах і месенджерах, включаючи фото і відео, які користувачі надсилають один одному, адреси електронної пошти, активність в інтернеті і навіть інформацію про місцезнаходження користувача “.

Як зазначає TechCrunch, такі дії Facebook можуть бути порушенням політики компанії Apple, в онлайн-магазині якої також представлений VPN-сервіс. В Apple TechCrunch заявили, що знають про ситуацію, але поки не будуть її коментувати.

Читайте також: 19-РІЧНИЙ АМЕРИКАНЕЦЬ ПОГРАБУВАВ БАНК І УКОТИВ НА ОФІЦІЙНО ОРЕНДОВАНОМУ ЕЛЕКТРОСАМОКАТІ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *