Walmart відкрив перший супермаркет зі штучним інтелектом

У Левіттаун, штат Нью-Йорк, відкрився перший автоматизований супермаркет Walmart. Розумні камери і алгоритми допомагають співробітникам поповнювати запаси товарів на полицях (причому ШІ здатний повідомляти працівників магазину не тільки про відсутність товару, а й про те, що товарів на полицях недостатньо виходячи з очікуваного найближчим часом попиту), прибирати прострочені продукти і збирати залишені клієнтами в різних місцях магазинні візки. Єдина відмінність від горезвісних Amazon Go – оформленням покупок на касах і раніше займаються люди.

Магазин площею близько 4,6 тис. кв. м, в якому представлено близхько 30 000 товарів, вже почав обслуговувати перших відвідувачів. Щоб уникнути проблем з конфіденційністю, Walmart не приховує камери і використовує інформаційні екрани, щоб розповісти відвідувачам супермаркету про нову технологію. Всі зібрані дані зберігаються менше тижня.

Читайте также:   НБУ презентовал новенькую двадцатку

Наостанок зазначимо, що за словами представників американського рітейлера, автоматизація не спричинить за собою масові звільнення – співробітників, яких в інноваційному магазині налічується 100 чоловік, таким чином просто позбавили від рутинної роботи, дозволивши їм зосередитися на завданнях, «які можуть виконувати тільки люди, наприклад, на консультуванні відвідувачів і креативному оформленні прилавків».

Цікаво, що центр обробки всіх цих відомостей розташований в самому магазині – відвідувачі можуть побачити його через скло. За твердженням Walmart, камери і датчики, встановлені в супермаркеті, генерують в цілому 1,6 ТБ даних в секунду.

Читайте також: КАПІТАЛІЗАЦІЯ MICROSOFT ПЕРЕВАЛИЛА ЗА $1 ТРИЛЬЙОН

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *