В Ізраїлі ввели новий податок для ІТ-гігантів

Податкове управління Ізраїлю розробило систему окремого оподаткування доходів інтернет-гігантів, які працюють на території єврейської держави, включаючи Google і Facebook.

Як повідомляється, нововведення торкнеться компаній, «які надають свої послуги через інтернет особам, які проживають в Ізраїлі». Розмір запропонованого податку, за наявною інформацією, складе 3-5% від доходу, отримуваного від місцевої діяльності.

Передбачається, що введення нової системи оподаткування приноситиме бюджету країни до $ 275 млн в рік.

Відзначимо, що на даний момент IT-гіганти використовують практику сплати більшої частини податків в державі, в якій представлено їх т.зв. «постійне представництво». Так, для Facebook такою країною є Ірландія, для Google – США. В Ізраїлі, де мають свої локальні офіси багато технологічних компаній, вони платять податки на додану вартість і на заробітну плату, але ухиляються від сплати місцевого прибуткового податку (нехай і роблять це законним чином через лазівки в законодавстві).

Читайте также:   Хто насправді й навіщо придбав київський готель "Дніпро"

У Facebook вже заявили про готовність платити новий податок. В Google ніяк не прокоментували ситуацію.

Наостанок уточнимо, що ініціативу відомства ще повинен схвалити міністр фінансів країни – посада якого на даний момент є вакантною.

Читайте також: НКРЕКП ТРОХИ ЗНИЗИЛА “ЗЕЛЕНІ” ЕНЕРГОТАРИФИ ДЛЯ ПРИВАТНИХ ДОМОГОСПОДАРСТВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *