Влада Білорусі організовує тури у «Зону відчуження»

Влада Білорусі виконали мрію любителів «радіоактивного» екстриму і вперше відкрила туристичні маршрути по місцевій зоні відчуження, яка була створена в 1986 році незабаром після аварії на Чорнобильській АЕС. Про це розповів заступник директора Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника, заснованого для охорони забрудненої території та наукових досліджень, Максим Кудін.

За його словами, всього чиновники схвалили два маршрути, які «були прокладені по найцікавішим майданчикам і полагодженим дорогам». Також влада прорахувала ті дози, які можуть отримати громадяни, і переконалися в безпеці туристичних шляхів.

Як повідомляється, вартість екскурсії в настільки незвичайному місці, розрахованої на 5 осіб, становить 340 білоруських рублів (близько 4300 гривень). У перший час, поки маршрути «обкатуються», туристичні групи будуть відправляти в зону відчуження близько двох разів на місяць. Надалі екскурсії планується зробити більш масовими.

Читайте также:   Капіталізація Microsoft перевалила за $1 трильйон

«На що тут можна подивитися? «Могильники» техніки і мертвих міст, що притягують «сталкерів», тут немає. Понад те, на пожежні вишки, звідки можна побачити територію Чорнобильської станції, підніматися заборонено.

Зате є виселені села і унікальна, незаймана людьми природа. Місцевий ексклюзив», – зазначив Кудін.

Також він поспішив заспокоїти тих, хто піклується про своє здоров’я:

«Доза радіації, яку може отримати турист, перебуваючи протягом одного робочого дня в зоні відчуження, буде менше отриманої від перельоту на літаку», – підкреслив заступник директора заповідника.

Втім, слід зазначити, що в зоні відчуження є місця, де рівень радіації перевищує норму в сотні і тисячі разів, – але туди, природно, туристам дорога закрита: території, де норми радіації перевищені, окреслили лініями, заходити за які заборонено.

Читайте также:   Україна піднялася у світовому рейтингу демократії

Цікаво, що в ході екскурсії туристам обіцяють розповісти про життя «зони» і про трагічні подробиці евакуації.

Наостанок зазначимо, що Україна проводить подібні екскурсії біля Чорнобиля вже кілька років – і потік туристів тільки зростає, відзначає білоруська влада.

Читайте також: ДОСЛІДНИКИ ВИЯВИЛИ, ЩО ШКІДЛИВИМ ПЗ МОЖНА ЗАРАЗИТИ ЛЮБЕ ДІАГНОСТИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *