«Свіженькі» результати 91-ї церемонії вручення премії «Оскар»

Цієї ночі в Лос-Анджелесі пройшла 91-а церемонія вручення премії «Оскар», щорічно присуджується Американською кіноакадемією кінематографічних мистецтв і наук за видатні заслуги в галузі кінематографу. Як відомо, в цьому році церемонія проходила без ведучого і, мабуть, це одна з найбільш нудних і передбачуваних премій «Оскар» в історії.

HOLLYWOOD, CA – FEBRUARY 24: In this handout provided by A.M.P.A.S., Gary Oldman, Best Actor in a Leading Role for ‘Bohemian Rhapsody’ Rami Malek, and Allison Janney pose backstage during the 91st Annual Academy Awards at the Dolby Theatre on February 24, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Matt Petit – Handout/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Кращим фільмом року на церемонії вручення нагород Кіноакадемії визнаний фільм «Зелена книга» Пітера Фарреллі. Крім головної нагороди «Зелена книга» отримала ще два «Оскара» – за кращий оригінальний сценарій і кращу чоловічу роль другого плану (Махершала Алі). Премію Кіноакадемії за кращу роль другого плану дали Реджині Кінг за роль у фільмі «Якщо Біл-стріт могла б заговорити».

Читайте также:   Тейлор Свіфт зніметься в новому фільмі з Марго Роббі і Крістіаном Бейлом

Головні призи за акторську майстерність отримали Рамі Малек – за перетворення в Меркьюрі (Богемна рапсодія ») – і Олівія Колман – за роль британської королеви («Фаворитка»). Що цікаво, для «Фаворитки» при 10 номінаціях нагорода за кращу жіночу роль стала єдиною.

Кращий режисер – Альфонсо Куарон, він же – кращий оператор. Його фільм «Рома» – кращий на іноземній мові). Разом у «Роми» три нагороди при 10 номінаціях. На одну нагороду більше у «богемної рапсодії». Крім нагороди за головну чоловічу роль вона отримала «Оскар» за «кращий звук», «кращий монтаж звуку» і «кращий монтаж».

«Оскар» за кращий адаптований сценарій вручили «Чорному клановцю».

«Людина-павук: Через всесвіти» став лауреатом «Оскара» як найкращий повнометражний анімаційний фільм.

Читайте также:   Зіркове весілля: стали відомі гості найважливішого дня Аліни Гросу

 

Кращою піснею, звичайно ж, визнана «Shallow» з «Зірка народилася» – виконавці головних ролей A Star Is Born/«Зірка народилася», що номінувався на головну нагороду, Леді Гага і Бредлі Купер заспівали її дуетом прямо на церемонії.

«Месники: Війна нескінченності» в прольоті – нуль «Оскарів», нагороду в єдиній номінації, де брали участь Месники – за кращі візуальні ефекти – забрав «Людина на Місяці». Інша супергеройська стрічка Marvel «Чорна пантера» перемогла в номінації «кращий композитор», а також отримала нагороди за кращий дизайн костюмів і роботу художника-постановника. Грим актора Крістіана Бейла, відомого своїми неймовірними перетвореннями, у «Владі» – кращий!

Читайте також: НАЙЯСКРАВІШІ ОБРАЗИ БЕРЛІНАЛЕ 2019

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *