Найбільший у світі хедж-фонд позбувся частки в Tesla і інвестував в банки

Фонд мільярдера Рея Даліо позбувся часток в Tesla і Ford, вклавшись у великі банки, авіакомпанії, а також Alphabet, Microsoft, Facebook і Zoom. Минулого року фонд втратив $12,1 млрд, але його показники як і раніше залишаються кращими в історії.

Найбільший у світі хедж-фонд Bridgewater Associates, заснований американським мільярдером Реєм Даліо, продав частку в виробника електромобілів Tesla і купив папери великих банків. Це випливає зі звітності за четвертий квартал, яку фонд подав в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC). Увагу на дані звернув Business Insider.

За підсумками третього кварталу Bridgewater Associates повідомляв, що володіє часткою Tesla вартістю $15,29 млн. У новій звітності компанія не згадана. При цьому фонд придбав частку в банку JPMorgan вартістю близько $52,45 млн, частку в Goldman Sachs (більше $17,25 млн) і частку в Morgan Stanley (більше $19,84 млн). Крім того, Bridgewater Associates вклався в Wells Fargo, Bank of New York Mellon, Bank of America і Mastercard.

Фонд Даліо також інвестував в технологічні компанії (Alphabet, Microsoft, Facebook і Zoom) і авіаперевізників (Delta Air Lines, Southwest Airlines), при цьому позбувшись часток у виробниках одягу (Under Armour, Lululemon Athletica) і автовиробника Ford.

Fiancoff :