Американський бізнесмен придбав італійську “Рому”

Власник римського клубу Джеймс Палотта продав клуб американському бізнесменові Дену Фрідкіну

Один з провідних клубів серії “А” римська “Рома” підтвердила зміну власника. Римлян викупив американський бізнесмен Ден Фрідкін.

Офіційний сайт римлян рапортує про те, що компанія Фрідкіна заволоділа 86% акцій клубу. Операція обійшлася американцеві в 591 мільйон євро. Всі фінансові та юридичні деталі угоди будуть завершені до кінця серпня.

Керувати клубом буде син Фрідкіна – Раян. Планується, що першим кроком американця на чолі Роми буде повернення в клуб Даніеле Де Россі, якому мають намір запропонувати посаду технічного менеджера.

Ден Фрідкін – засновник консорціуму Friedkin Group. Його фінансовий стан оцінюється в 4,2 мільярда євро. Friedkin Group спеціалізується на продажу автомобілів Toyota в США.

“Рома” завершила сезон Серії А на п’ятому місці. Римляни під керівництвом Паулу Фонсека вчора вилетіли з Ліги Європи, поступившись іспанській “Севільї” 0: 2.

Колишній власник Паллотта спільно з ще трьома інвесторами володів “Ромою” з 2011 року. За дев’ять років його правління клуб змінив 8 головних тренерів, одного разу дістався до фіналу Кубка Італії, тричі фінішував другим в Серії “А” і вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів у сезоні-2017/18, обігравши донецький “Шахтар”.

Fiancoff :