Вирішена найбільша математична задача для альтернативного Всесвіту

Американські математики вирішили одну з найскладніших проблем — гіпотезу про існування нескінченного числа простих чисел-близнюків. Однак довести це припущення вдалося тільки для окремого випадку: кінцевого поля, тобто безлічі, що складається з обмеженої кількості елементів.

Дослідники скористалися тим фактом, що елементи кінцевого поля утворюють многочлени, як і звичайні числа. Крім того, відомо, що твердження, які вірні для цілих чисел, вірні і для многочленів кінцевого поля. Наприклад, існують пари простих чисел (числа-близнюки), що відрізняються на 2 (наприклад, 3 і 5, 11 і 13), і разом з цим пари многочленів кінцевого поля також відрізняються на певне число.

Многочленам відповідають графіки, тому математики звернулися до геометрії, яка стала зручним інструментом для підтвердження гіпотези, що в кінцевих полях існує нескінченна кількість парних многочленів. Однак навряд чи вдасться довести таким же чином гіпотезу про існування нескінченної кількості чисел-близнюків, а також простих чисел, різниця між якими дорівнює будь-якому числу. За словами вчених, можливо, що гіпотеза повинна доводитися зовсім по-іншому.

Читайте также:   На сцене Летнего Театра «Морвокзал» вновь зажгутся звезды 80-ых

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *