У Греції знайшли гробницю з королівськими прикрасами

Могили належать древнім правителям Середземноморського регіону

В регіоні Пелопоннес на півдні Греції американські археологи виявили дві королівські гробниці, яким понад 3000 років. Всередині були ювелірні прикраси: золоте кільце з вигравіюваними биками в оточенні снопів ячменю і підвіска з зображенням єгипетської богині родючості Хатхор. Дослідники вважають, що їх відкриття допоможе у вивченні ранньої мікенської культури і торгівлі. Про це пише BBC.

Гробниці знаходяться поруч з палацом бронзового століття в місті Пілос, що на березі Іонічного моря. Вони були приховані під купольними дахами, які обвалилися в епоху античності. Могили засипало великою кількістю сміття, тому грабіжники не могли дістатися до коштовностей, йдеться в заяві міністерства культури Греції.

Читайте также:   Меган Маркл і принц Гаррі залишили сина в Канаді

Команда дослідників з університету Цинциннаті в американському штаті Огайо провела понад 18 місяців на розкопках і за документуванням артефактів. Завідувач кафедри класики Джек Девіс пояснив, що прикраси багато розповідають про життя в регіоні Середземного моря понад 3000 років тому.

– Це цікава сцена тваринництва. Худоба в поєднанні з виробництвом зерна вважається основою сільського господарства, – сказав Девіс.

Гробниці були усіяні крихітними шматочками сусального золота, яке осипалося зі стін.

Недалеко від цього місця в 2015 році знайшли ще одну важливу могилу, яка, ймовірно, належала одному з перших правителів міста. Археологи прозвали його Воїном-Грифоном через гравіювання відповідної міфічної істоти на його гробниці. Всередині знайшли зброю та золоті прикраси. На надгробку з агату були зображені два воїни.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *