Стережись хам: пасажирам пекінського метро будуть занижувати соціальний рейтинг за погану поведінку

Муніципальна транспортна компанія Пекіна розробила новий спосіб карати пасажирів метро за погану поведінку. Тим, хто займає додаткові місця в вагонах, широко розсуваючи ноги, їсть під час поїздок або подорожує зайцем, будуть знижувати соціальний рейтинг. Повернути втрачені бали можна буде, записавшись добровольцем в служби метрополітену, повідомляє Abacus.

Цікаво, що користувачі соціальної мережі Weibo сприйняли ідею неоднозначно.

Одні вважають, що це відмінний спосіб боротися з пасажирами-хамами, які заважають іншим. Прихильники ініціативи пропонують навіть розширити список порушників, включивши в нього тих, хто грає в ігри на смартфоні без навушників або всім тілом спирається на вертикальний поручень, заважаючи схопитися іншим.

Противники ідеї вважають, що в даному випадку система соціального кредитування заходить занадто далеко. Вони стверджують, що краще просто штрафувати недбайливих пасажирів, а не знижувати їм рейтинг.

Читайте также:   Дніпропетровська область тепер буде зватися Січеславською?

Наостанок зазначимо, що система соціального скорингу розвивається в Китаї вже кілька років і до 2020 року повинна охопити всю країну. При цьому деякі громадяни вже сьогодні зіткнулися через неї з неприємностями. Так, 23 млн людей втратили права літати на літаках і віддавати своїх дітей в приватні школи за борги, хуліганство під час рейсів і куріння в швидкісних поїздах.

Читайте також: ПОРАДИ ВІД МОЗ ЩОДО ПОВЕДІНКИ НА ПІКНІКУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *