Попередь школяра: батьків прогульників чекає суд та серйозні штрафи

Батькам школярів, які систематично пропускають заняття, загрожують судові розгляди та серйозні штрафні санкції. Про це свідчить постанова Кабміну No 684.

Згідно з документом, якщо неповнолітній учень відсутній на заняттях протягом 10 робочих днів поспіль без поважних або невідомих причин, то шкільний заклад повинна повідомити про це в Службу у справах дітей, після чого про це дізнається поліція.

Зокрема, у постанові зазначаються поважні причини, за якими дитина може бути відсутня в школі “законно” – сімейні обставини, відпочинок з батьками або хвороба. У свою чергу один з батьків зобов’язаний повідомити шкільний заклад про відсутність дитини та надати відповідну заяву у письмовій формі. Що стосується хвороби, то її доказом може слугувати медична довідка або заява одного із батьків про перебування дитини вдома у відповідний період.

Читайте также:   Книга рекордів Гіннесса назвала досягнення року в соцмережах

Якщо ж у навчального закладу буде відсутня інформація про місцеперебування школяра, а він продовжить систематично пропускати навчання, то батьків можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Такі справи будуть розглядатися у суді. Так, за перше порушення батькам можуть призначити попередження або штраф у розмірі 850-1700 гривень. Якщо ж ситуація повториться, то батьки вже мають сплати серйозніший штраф у розмірі 1700-5100 гривень.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *