Пліч-о-пліч: в Одесі розпочалася підготовка міжрегіонального культурного форуму

В Одесі готуються до міжрегіонального мультикультурного форуму, мета якого — познайомити між собою Одеську область і Закарпаття, налагодити зв’язки між культурними інституціями. Сам форум відбудеться восени 2020 року.

Зараз організаторки запрошують до знайомства експертів та експерток культурної сфери, які готові познайомити гостей з культурною ситуацією в місті та взяти участь в підготовці події. Проект в Одесі — продовження серії широко відомих форумів Dofa Fund, які проходять з 2014 року: ДонКульт (Київ, Львів), ГаліціяКульт (Харків), СлободаКульт (Ужгород і Мукачево). Традиційно події міжрегіональних культурних форумів є безкоштовними.

З 20 серпня по 16 вересня відкрито Open Call (запрошення) на участь в підготовчому етапі. Проект реалізується в партнерстві з громадською організацією «Інститут міста Ужгорода». Подати заявку можна, заповнивши анкету за посиланням.

Читайте также:   Творче місто: ЮНЕСКО відзначило один із мегаполісів України

17 – 18 вересня всі, хто зареєструвався, зможуть познайомитися з командою форуму та колегами із Закарпаття, взяти участь в обговоренні актуальних для Закарпаття та Одеси тем. Надалі представники та представниці культурних інституцій Закарпатської та Одеської областей разом сформують програму і команду майбутнього форуму про західний регіон України. Організаторки проекту підкреслюють: дуже важливо не «привезти» в місто вже готову програму, а сформувати її спільно, спершу почувши очікування, дізнавшись потреби та можливості культурного середовища міста.

«На кожному форумі ми знайомимо між собою людей, які представляють історично та культурно різні регіони, щоб в результаті «затягнути країну мереживом приватних стосунків», розвінчати взаємно наявні міфи та стереотипи, породити бажання відвідати інший регіон. У минулому році це були Слобожанщина та Закарпаття, а восени 2020 ми з’єднаємо культурними зв’язками Ужгород і Одесу. На першому етапі дуже важливо сформувати дві команди: одну в Закарпатті, другу тут, в Одесі, які і стануть основою цих соціокультурних зв’язків», – підкреслює співзасновниця БФ «Dofa Fund. Мистецькі Надра» Ольга Сагайдак.

Читайте также:   Оля Полякова вийде на акцію під Кабмін услід за діджеями

Перша зустріч культурних менеджерів пройде в Одесі 17 вересня в Одеській науковій бібліотеці імені М. Грушевського на Троїцькій 49/51. Початок заходу – 16:00. Там учасники намагатимуться дослідити актуальну проблематику, ініціативи, спільні та відмінні риси культурного ландшафту двох регіонів, протестувати ідеї, з’ясувати потреби Закарпаття та інтереси Бессарабії.
Програма фасилітації відбудеться за тією ж адресою 18 вересня (з 10.00 до 19.00).

«Під час підготовки форумів і їх проведення нам вдається налагодити взаємодію не тільки між інститутами та проектами. Найцінніше те, що в процесі роботи зав’язуються дуже тісні міжособистісні зв’язки», – зазначає координаторка проекту Юлія Грубріна.

Програма культурних обмінів «Міжрегіональні соціокультурні форуми. Досвід і перспективи» підтримана «Українським культурним фондом» і Міжнародним фондом «Відродження».

Читайте также:   7 загадочных мест планеты скрытых от взора туристов

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *