NASA створило карту покладів марсіанського льоду, яка повинна визначити місця висадки людей

Одним з головних чинників в дослідженні сонячної системи за межами нашої планети є наявність води, яка може бути використана не тільки для життєзабезпечення, а й для створення ракетного палива. Для цих цілей дослідники NASA склали карту марсіанської поверхні, де відзначили потенційні джерела водного льоду на Червоній планеті. У деяких місцях лід знаходиться на глибині всього 2,5 см під поверхнею, що робить його доступним для майбутніх відвідувачів. Холодні кольори на карті означають, що лід знаходиться ближче до поверхні, а теплі кольори вказують на те, що він знаходиться глибоко.

Провідний автор дослідження з Лабораторії реактивного руху NASA Сільвен піку (Sylvain Piqueux) заявив, що спеціального обладнання для збору льоду на Марсі не потрібно, щоб його дістати досить буде звичайної лопати. За словами дослідників, виявлення запасів льоду є ключовим фактором для пілотованих польотів на Марс і для вибору потенційних місць висадки астронавтів. Вода дуже важка, щоб брати її з собою, тому в майбутніх місіях доведеться використовувати ресурси на планеті. Рідка вода не може існувати в розрідженій атмосфері Марса, велика її частина швидко випаровується. Однак марсіанський водяний лід прихований під поверхнею в середніх широтах по всій планеті.

Читайте также:   Прибуток Facebook виріс на 40%

Про те, що на Марсі існує вода в формі льоду, відомо вже досить давно. У 2008 році посадковий модуль NASA Phoenix виявив великі запаси підземного льоду в грунті через місяць після спуску на планету. З новою картою у NASA, можливо, з’явиться план того, з чого варто почати планувати марсіанську місію, щоб в кінцевому рахунку відправити туди людей.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *