Кросівки Майкла Джордана продали за рекордні 560 тисяч доларів

Король баскетболу починав свою кар’єру в цій парі взуття

“Дебютні” кросівки легендарного баскетболіста НБА Майкла Джордана продані на аукціоні Sotheby’s за рекордну суму. Вони пішли з молотка за 560 тисяч доларів. Ім’я покупця організатори торгів не розкривають. Про це 18 травня повідомляє The Action Network.

У кросівках Air Jordan Джордан грав у своєму дебютному сезоні 1984-85 років. Взуття виконане в червоному, чорному і білому кольорах – це фірмові кольори Chicago Bulls, клубу, де розкрився талант “його Повітряності”. Сам аукціон уточнює, що, ймовірно, ця модель – найбільш впізнаване взуття Майкла Джордана і компанії Nike.

На торги кросівки з автографом баскетболіста виставив відомий колекціонер взуття Джорді Геллер, який купив пару вісім років тому.

Читайте также:   Ниагарский водопад ТОП 10 фактов

– Ми в захваті від ціни. Вона говорить про неймовірну спадщину Майкла Джордана і про те, що люди вважають його найкращим спортсменом серед всіх коли-небудь грали, – зазначив представник аукціонного будинку.

Bloomberg додає, що це рекордний для аукціонного дому виторг за пару кросівок. Перед торгами лот оцінювався в 100-150 тисяч доларів. Раніше ці кросівки належали колекціонеру Джордану Геллеру, що відкрив перший у світі музей кросівок Shoezeum.

Попередній рекорд для лота спортивного взуття на Sotheby’s становив 437.5 тисячі доларів. На цій позначці зупинилися торги за пару кросівок Moon Shoe, випущених компанією Nike в 1972 році.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 77

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *