Кава зі смаком космосу

Кава зі смаком космосу

Space Roasters – це стартап з ОАЕ, засновники якого стверджують, що знайшли найкращий спосіб обсмажування кавових зерен. Для цього достатньо лише запустити у космос ракету-носій з зернами на борту. Завдяки інтенсивному теплу, яке буде створюватися всередині капсули під час проходження крізь атмосферу на зворотньому шляху, всередині ємності будуть створюватися ідеальні умови для обсмажування.

У земних умовах кавові боби стикаються з розпеченою жаровнею, і через це вони часто псуються та тріскаються. Але завдяки невагомості у космосі, під час шляху на Землю, зерна будуть вільно плавати всередині капсули і рівномірно обсмажуватися при температурі 200 градусів по Цельсію.

Власне, ця капсула була спеціально розроблена компанією Space Roasters. Вона розділена на 4 секції, в кожній з яких буде міститься до 75 кг бобів. Автори проекту кажуть, що весь процес буде займати хвилин двадцять.

Поки що ціна такого космічного задоволення не оголошується. Але враховуючи вартість запуску ракети, всі затрати компанії і т.д., то розраховувати на чашку кави менш ніж за $500 не варто. Але проект буде реалізовуватися в ОАЕ, тож там йому точно вдасться знайти своїх шанувальників.

Читайте також: В ДАВОСІ ПІДПИСАЛИ УГОДУ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ГРАНДІОЗНОГО ЕНЕРГЕТИЧНОГО ПРОЕКТУ В УКРАЇНІ

Fiancoff :