Карпати замело 40-сантиметровим шаром травневого снігу

На дворі 26 травня, майже літо, а погода в Україні, варто зауважити, скоріше березнева. На вулиці досить холодно як для кінця весни, без кінця ллють дощі. А в Карпатах і зовсім пішов сніг. Напередодні на високогір’ї похолодало до -2 і мете. Через це видимість всього 50 метрів. О 9:30 ранку випало 10-15 сантиметрів опадів, а місцями надуло по 30-40 сантиметрів. Про це повідомили співробітники Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста, які живуть на вершині гори Піп-Іван.

– На високогір’ї випало близько 10-15 см снігу, місцями надуваючи до 30-40 см. Станом на 9:30 26.05.2020 на г. Піп-Іван Чорногірський температура повітря -2 градуси, вітер північно-західний 5 м/с, хмарно, туман, обмежена видимість до 50 м, сніг, – написали рятувальники.

Читайте также:   Фінал Євробачення 2019: скандал навколо переможця

Раніше синоптики повідомили, що теплішати в Україні почне тільки до кінця поточного тижня. Відчутно наближення літа можна буде помітити тільки на початку червня. Спека ж поступово почне набирати обертів ближче до 7 червня.

А поки що погода буде дощовою, прохолодною і зовсім не сонячною. У середині травня в Запорізькій області нічні заморозки знищили картоплю, а посуха позбавила фермерів Одеської області половини врожаю озимих.

В цілому літо-2020 буде чергуватися періодами задушливої спеки і різкого похолодання зі зливами та грозами.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *