ЮНЕСКО: Кожен 8-й музей світу може закритися після карантину

Їм просто не вистачить коштів на існування

Після пандемії коронавируса в світі може закритися кожен 8-й музей. Про це повідомляє Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), посилаючись на дослідження, проведені разом з Міжнародною радою музеїв.

У доповіді наголошується, що під час карантину було призупинено роботу понад 85 000 музеїв. Це близько 90% від загального числа. Всього в світі зареєстровано 95 000 музеїв, 60% з яких відкрилися за останні 8 років.

У дослідженнях взяли участь держави-члени ЮНЕСКО і працівники музеїв. Експерти оцінили вплив (в тому числі довгостроковий) COVID-19 на індустрію і спробували з’ясувати, якої підтримки потребують заклади.

В цілому вони прийшли до висновків, що багато музеїв, які були змушені простоювати без відвідувачів, зіткнуться з нестачею коштів для подальшого існування. Також можуть постраждати багато професій, пов’язаних з цією сферою. Президент Міжнародної ради музеїв Суай Аксой також зазначила, що індустрія не зможе відновитися без підтримки держави і приватного сектора.

Читайте также:   Церемонія запалювання Олімпійського вогню для Токіо-2020 пройшла без глядачів

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *