Італія стала 1-ю країною, повністю закритою на карантин через коронавірус

Італійці зможуть виходити з дому тільки по роботі або в екстрених випадках

У ніч з 9 на 10 березня голова Ради міністрів Італії Джузеппе Конте прийняв рішення поширити обмеження на пересування населення на всю територію країни через спалах коронавірусу, пише CNBC. Таким чином, країна стала першою у світі, повністю закритою на карантин у зв’язку з COVID-19.

Програму заходів з боротьби з вірусом назвали “Я залишаюся вдома”. Вони набирають чинності 10 березня. Відповідно до них навчальні заклади будуть закриті до 3 квітня, а пересуватися по країні дозволять лише по роботі, для лікування або в разі інших серйозних обставин. Також будуть скасовані всі спортивні заходи. Фітнес-центри та інші подібні заклади рекомендовано закрити на час карантину. Громадський транспорт працюватиме як звичайно.

Читайте также:   Путешествие: удовольствие или риск? Топ 10 опасных стран мира

До цього обмежувальні заходи діяли в Ломбардії і декількох північних провінціях. “Більше не буде однієї “червоної зони”. Обмежувальні заходи торкнуться всієї Італії, – заявив глава уряду країни і додав: – У нас немає часу. Зростає кількість хворих, в тому числі тяжкохворих, і померлих. Ми повинні змінити наші звички. Кожен повинен відмовитися від чогось, щоб допомогти Італії”.

Італійцям не забороняють виїжджати з країни. Але ті, хто захоче покинути Італію, будуть змушені пройти медичний огляд.

На сьогодні в країні зафіксовано понад 9 тис. випадків зараження коронавірусом.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *