HBO та Netflix придбали права на популярні американські серіали

За останню добу Netflix придбав права на показ серіалу «Сайнфелд» за $500 млн, а поки ще не запущений сервіс HBO Max – права на серіал «Теорія Великого Вибуху» за $1 млрд.

Перший серіал являє собою комедію положень, він виходив протягом 9 сезонів з 1989 по 1998 рік, всього було відзнято 180 епізодів. Цією покупкою Netflix збирається компенсувати втрату прав на аналогічний за жанром серіал «Друзі», який піде з платформи в наступному році до WarnerMedia за $425 млн. Серіал «Сайнфелд» буде доступний на Netflix з 2021 року в тому числі з роздільною здатністю 4K. Суму угоди орієнтовно оцінюють в $500 млн.

Другий серіал куди більш свіжий — фінальний сезон «Теорії Великого Вибуху» вийшов в цьому році, а всього цей ситком пережив 12 сезонів і 279 епізодів. Відповідно, вартість цього контенту виявилася вищою — компанія WarnerMedia придбала його для показу на власній платформі HBO Max, заплативши близько $1 млрд. Популярний комедійний ситком виходив в ефірі каналу CBS і стримінгового сервісу CBS All Access, проте виробництвом шоу займалася компанія Warner Bros. Television.

Читайте также:   Нова монета 5 гривень і оновлені 50 гривень введені в обіг, на черзі - монета 10 гривень і оновлені 200 гривень

Цікаво, що за умовами угоди ексклюзив буде діяти всього п’ять років і тільки на території Північної Америки, так що інший стримінговий сервіс зможе показувати «Теорію Великого Вибуху» на європейському чи іншому ринку.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *