«Еммі-2019»: «Гра престолів» встановила рекорд, а HBO обігнав Netflix

16 липня Американська телевізійна академія оголосила номінантів на 71-у премію «Еммі», яка вручається за видатні серіали та інші телевізійні роботи.

Не дивно, що найбільше номінацій отримав серіал «Гра престолів» – фінальний сезон телеадаптаціі книг Джорджа Р.Р. Мартіна номінували рекордні 32 рази, в тому числі й на головну номінацію «Кращий драматичний серіал». За головну нагороду з «Грою престолів» змагаються «Краще телефонуйте Солу», «Охоронець», «Вбиваючи Єву», «Озарк», «Поза», «Спадкоємці» і «Це ми». Відзначимо, що попередній рекорд за кількістю номінацій «Еммі» належав серіалу «Поліція Нью-Йорка», який в 1994 році був номінований у 27 категоріях.

У свою чергу виконавці головних ролей в «Грі престолів» Кіт Герінгтон і Емілія Кларк висунуті на здобуття «Еммі» як кращі драматичні актор і актриса. Що цікаво, за кращі ролі другого плану змагаються три актори та чотири актриси з культового серіалу. Крім того, три епізоди цього ж серіалу претендують на премію за кращу режисуру і ще один — за найкращий сценарій.

Читайте также:   Bila Lileya & Mary Netti презентують новий трек "Беги"

Завдяки досягненню «Гри престолів» також змінився розподіл номінацій і між традиційними медіакомпаніями й стримінговими сервісами. Зокрема HBO очолив рейтинг з 137 номінаціями, в той час як продукти Netflix сумарно отримали 117 номінацій. До пʼятірки також увійшли NBC (58), Amazon Prime Video (47) й CBS (43).

Нагадаємо, що вручення премій «Еммі-2019» відбудеться 22 вересня в Microsoft Theater у Лос-Анджелесі.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *