Джей Джей Абрамс відмовився від контракту з Apple на $500 млн, щоб підписати аналогічну угоду з WarnerMedia за $250 млн

Минулого тижня американський кінорежисер Джей Джей Абрамс підписав контракт з компанією WarnerMedia на створення ексклюзивного контенту. Сторони зійшлися на $250 млн, при цьому за даними голлівудських джерел в процесі переговорів Абрамс відмовився від суми $500 млн, яку пропонувала компанія Apple за створення фільмів і серіалів для стрімінговой платформи Apple TV +.

Проблема в більш багатій пропозиції виявилася в тому, що Apple хотіла отримати повний ексклюзив на контент, який знімав би Джей Джей Абрамс і його компанія Bad Robot Productions. У свою чергу контракт з WarnerMedia передбачає можливість при бажанні писати сценарії, режисерувати і продюсувати фільми і серіали і для інших компаній, що дає помітно велику творчу свободу для популярного і талановитого автора.

Читайте также:   Українські виші не віддають дипломи своїм випускникам

На даний момент Джей Джей Абрамс веде кілька фільмів для компанії Paramount Pictures, останню на даний момент частину «Зоряних Воєн» (Star Wars: Episode IX. The Rise of Skywalker) і ще ряд інших проектів, включаючи серіал Little Voice для сервісу Apple TV +. Швидше за все саме тому автор не захотів пов’язувати себе по руках і ногах стовідсотковим ексклюзивом.

Як додатковий чинник відмови від роботи з Apple експерти називають спрямованість Джей Джей Абрамса на блокбастери і довгограючі франшизи (Star Wars, Star Trek, Mission: Impossible) для кінотеатрального прокату, тоді як яблучна компанія хотіла в першу чергу отримати контент для розвитку стрімінгового сервісу.

Читайте также:   Чого очікувати від курсу після свят

Відзначимо, що з розвитком стрімінгових сервісів боротьба за талановитих авторів буде розгоратися з новою силою, так як мало запустити платформу і запропонувати низьку вартість – передплатників необхідно утримувати новим цікавим контентом. Саме тому Netflix вже підписав таких знакових авторів, як шоураннери «Ігри престолів» Девід Бениофф і Ден Вайсс і колишня президентська пара Барак і Мішель Обама, а решта учасників сегмента в особі Amazon, Disney, Apple та ін. постійно працюють над поповненням своєї авторської обойми .

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 613

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *