Костюми ХІХ століття, діти і яскраве світове шоу: як Франція відмітила 130-річчя Ейфелевої вежі

Вчора, Ейфелева вежа відзначила своє 130-річчя. 324-метрова конструкція була спроектована паризьким інженером Гюставом Ейфелем. Її відкриття в 1889 було приурочено до Всесвітньої виставки, що проходила в столиці Франції.

На честь ювілею “Залізна леді” до вежі були запрошені сотні дітей з паризьких громадських центрів. Близько 1300 юних відвідувачів в супроводі переодягнених у костюми XIX століття гідів наповнили радісними криками витончені металеві конструкції.

На зведення башти пішло два роки, два місяці і п’ять днів. Вона була покликана продемонструвати технічну міць своєї епохи. Спочатку парижани відмовлялися приймати гігантську залізну конструкцію, яка здавалася їм шрамом на тілі міста. Згодом Ейфелева вежа стала мало не головним символом французької столиці і однією з найбільш впізнаваних світових пам’яток. Щорічно її відвідують близько семи мільйонів туристів.

Читайте также:   Україна - на останньому місці в Європі в рейтингу щастя

Увечері “паризька красуня” на честь ювілею засвітилася яскравими вогнями Лазерне шоу тривало близько півгодини. Натовпи туристів зібралися, щоб подивитися на захоплювальне видовище.

Читайте також: ГОЛОВНИЙ РЕДАКТОР «FINANCOFF» ЕЛЬВІРА ГАВРИЛОВА І ВІДОМИЙ ФУТБОЛІСТ СЕРГІЙ МЕЛЬНИК ПРЕДСТАВИЛИ УКРАЇНУ НА КАННСЬКОМУ КІНОФЕСТИВАЛІ 2019

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1158

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *