Фондові індикатори США зростають п’яту сесію поспіль

Financial concept of growth on the American Stock Exchange.

Фондові індикатори США зростають п’яту сесію поспіль

Фондові індекси США перейшли до стрімкого росту. Вчорашня біржова сесія, вже 5 поспіль, принесла індикаторам S & P 500 і Dow Jones зростання більш як на 10%. В цілому з початку поточного року, головні індекси країни збільшились таким чином: Dow Jones (+2,89%), S & P 500 (+3,58%), а високотехнологічний Nasdaq додав аж 5,3%.

Американські аналітики відмічають, що такого прибуткогвого початку нового року американська фондова біржа не бачила вже цілих 13 років.

Укріплення показників обумовлене відлигою в напруженні між Сполученими Штатами та Китаєм. Трейдери зберігають оптимістичний настрій стосовно рішення Федеральної резервної системи щодо підвищення процентних ставок в 2019.

Глава ФРС Джером Пауелл заявив у четвер, що економіка США перебуває в хорошому стані. При цьому він додав, що ЦБ буде враховувати напруженість на фінансових ринках при розгляді питання про подальше підвищення ставок.

Разом з тим зберігаються побоювання, пов’язані з частковим припиненням роботи уряду США, яке цілком може стати найтривалішим в історії.

Читайте також: НБУ ОПРИЛЮДНИВ СПИСОК ПРОБЛЕМНИХ БАНКІВ У РАЗІ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ

Fiancoff :