Disney придбає контрольний пакет акцій Hulu, домовишись з Comcast

Компанія Disney заявила про придбання 33% акцій одного з найбільших стрімінгових сервісів Hulu, що дасть їй право повного контролю над ним.

Угода з Comcast передбачає можливість викупу частки телекомунікаційного гіганта в січні 2024 року. Таким чином після цієї дати Disney зможе ініціювати процес покупки 33% акцій сервісу, якщо одна зі сторін все ще буде зацікавлена в угоді, однак вже зараз компанія отримає повний контроль над Hulu. Comcast також погодилася фінансувати недавній викуп сервісом 9,5% своїх акцій у компанії AT&T.

В цій угоді Comcast робить ставку на те, що за п’ять років вартість її частки збільшиться як мінімум удвічі без будь-яких додаткових фінансових вливань. Зараз Hulu оцінюється в $ 27,5 млрд. Вихід Comcast зі складу ради директорів дозволить Disney підготуватися до розширення присутності Hulu на внутрішньому і міжнародному ринках, щоб конкурувати з такими компаніями, як Netflix, Amazon і Apple.

Hulu був заснований в 2006 році як майданчик для стрімінга контенту телеканалів і на поточний момент має право на трансляцію продукції каналів NBC, Fox, ABC і TBS. Крім того, Hulu також випускає власний контент (серіал «Розповідь служниці»). Кількість абонентів сервісу вже досягло майже 27 млн осіб. Для порівняння, Netflix має 149 млн передплатників і оцінюється в $152 млрд.

У березні Disney закрила операцію з купівлі 21st Century Fox за $71,3 млрд, після чого офіційно оголосила про запуск власного стрімінгового відеосервісу Disney +, який відбудеться 12 листопада 2019 року.

Читайте також: РОЗКЛАД КІНОПРЕМ’ЄР DISNEY НА 2019-2027 РОКИ

Fiancoff :