Американська компанія Snap Inc купила стартап AI Factory з офісами в Україні за суму $166 млн 

Подробиці про угоду невідомі. За даними джерела, компанія Snap Inc вже володіла часткою в стартапі, і ця угода була спрямована на викуп часток інших інвесторів. Загальна оцінка компанії при угоді склала близько $200 млн. Угода вже закрита.

Стартап AI Factory був заснований підприємцем Віктором Шабуровим. Його попередній стартап Looksery теж був куплений Snap Inc в 2015 році за $150 млн. Компанія була заснована в 2018 році та працювала в стелс-режимі. У неї три компанії: в Сан-Франциско, в Києві та Запоріжжі. У штаті компанії працює 70 осіб. Після операції частина співробітників переїде в офіс Snap.

Компанія займалася розробкою функції, яка в результаті операції була інтегрована в додаток Snapchat. Про функцію стало відомо на початку грудня цього року, вона називається Cameos. Ця функція дозволяє редагувати фото користувача, перетворюючи його на відео.

По суті кажучи, це технологія діпфейка, яка дозволяє користувачеві вставити своє обличчя в гіфки з іншими людьми або навіть тваринами. На початку грудня деякі французькі користувачі отримали доступ до тестової версії цієї функції. 18 грудня функція офіційно запустилася на iOS і Android.

Вона працює в чатах між користувачами, для того, щоб отримати відео з собою та поділитися ним, потрібно зробити Селфі, потім вибрати з шаблонних гіфок, яка подобається, і сервіс вставить анімоване фото обличчя користувача в обрану гіфку. Поверх анімованого повідомлення можна додати текст. Над розробкою цього сервісу українська компанія працювала рік.

Нагадаємо, що у 2018 році Snap заплатила $8 млн за розробника програми для перефарбування волосся Teleport, стартап був заснований 20-річним українцем Владиславом Уразовим.

Fiancoff :