Жінки і бізнес: модель Яна Лабінська

Яна Лабінська, 18 років. Модель, студентка, бізнес-леді

Яна – не тільки успішна модель і студентка Запорізького авіаційного колежду, але й засновниця власного бізнесу. У такому юному віці дівчина змогла досягти успіху в кар’єрі і продовжує поєднувати роботу, навчання, поїздки і бізнес у своєму житті.

Яна, розкажіть, будь ласка, як почалася ваша модельна кар’єра?

Я уже тривалий час шукала заняття, якому могла б присвятити себе з перспективою на далекосяжні плани. Одного прекрасного дня я побачила запрошення на кастинг в Запорізьке модельне агентство, і для себе вирішила – а чому б і ні? Час показав, що зробила правильний

Наскільки легко вам давався моделінг, подіум, зйомки?

З самого дитинства я була доволі артистичною дитиною, тому проблем з фотографуванням ніколи не виникало – я швидко вживалася в роль і радувала роботодавців. А ось над ходою мені довелося потрудитися. Але, як говориться, все приходить із досвідом.

Який найцінніший досвід ви отримали?

Напевно, це вміння спілкуватися з людьми. У моделінгу дуже важливо вміти контролювати себе, бути завжди ввічливим, триматися на

Як ви доглядаєте за своєю шкірою і яким косметичним засобам віддаєте 

Я вважаю за краще користуватися французькою косметикою – в її складі лише натуральні компоненти, які забезпечують захист моїй шкірі від тої великої кількості косметики, яку зазвичай накладають на зйомках і дефіле.

Як ви обираєте одяг для кастингу і який робите макіяж?

Я створюю образи, які можуть підкреслити мої сильні сторони. В одязі віддаю перевагу класиці, адже вона ніколи не вийде з моди.

Як відомо, в модельному бізнесі цінується натуральність. Найбільше, що використовую для кастингу, це тональний крем і туш для вій.

Чи дотримуєтеся ви дієти і які у вас уподобання в їжі?

Я велика ласунка, люблю себе іноді побалувати, та все ж віддаю перевагу овочам і фруктам, щоб зберегти здоров’я і фігуру. Залишатися в формі також допомагають інтенсивні тренування в тренажерному залі.

Розкажіть про свій перший досвід роботи віддалено від дому.

Перший досвід був досить складним: я боялася перельотів, був деякий острах не потрапити в рабство. Але, на щастя, все пройшло добре, я впоралася.

В яких містах ви побували?

Два роки модельної кар’єри – термін порівняно короткий , але за цей час вдалося побувати в Дубаї, Абу Дабі, Амстердамі, Стамбулі, Москві, Бургасі, Шанхаї, Тіваті, а також об’їздити всю Україну.

Де сподобалося найбільше?

У Тіваті – там було дуже красиво, я жила на узбережжі Адріатичного моря, мене оточували хороші люди, а робота була цікавою.

Як ви починали свій бізнес у моделінгу?

Під час моєї першої поїздки мені запропонували допомогти модельним скаутам у пошуку красивих дівчат. У мене дуже багато подружок, яких я змогла залучити, і за попереднім кастингом вони вирушили за кордон, після чого я отримала перший свій прибуток.

Яких результатів вдалося досягнути і з якими труднощами довелося зіткнутися?

Протягом двох років я працюю на 17 ринках світу, безпосередньо з різними агентами, у моєму агентстві близько 19 моделей, які успішно проходили складні кастинги. Завжди є переживання за кожну з дівчат, і безсонні ночі в очікуванні смс із заспокійливими словами «я прилетіла, все добре».

Які плани на майбутнє?

У майбутньому планую відкрити власну школу модельного бізнесу, розраховану на 3 групи: для діток, дівчат і хлопців. Постійно розвиваюся і перебуваю в пошуку нових ділових знайомств.

Яку пораду ви можете дати моделям-початківцям?

Хочеться застерегти дівчат, що планують пов’язати свою діяльність з модельним бізнесом: в такому випадку жодна обережність не буде зайвою – безпека понад усе. Не можна працювати з неперевіреними контактами. А ще раджу бути працьовитими і перевершити самих себе!

Fiancoff :