Як побудувати успішний б’юті-бізнес у США. Історія Оксани Кукалової

Оксана Кукалова – українська бізнесвумен, яка вже 10 років живе у США. Оксана є засновницею косметологічної клініки #Proesthetician та експертом нового покоління у сфері краси, яка співпрацює з топовими брендами індустрії. В ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню вона поділилася своїми інсайтами та розповіла, як побудувала успішний бізнес в Америці в надзвичайно конкурентному середовищі.

Оксана розповідає, що, як не дивно, до успіху її привела особиста проблема:

“Мій шлях в індустрії краси почався з того, що я страждала від акне. Куди б я не зверталася, всі лише розводили руками або виписували таблетки, які я відмовлялася приймати, бо знала, що вони мають багато негативних наслідків для організму в цілому. Відсутність кваліфікованої допомоги спонукала мене почати вивчати, як працює шкіра і як її покращити самостійно. Після закінчення університету та багатьох семінарів, курсів та академій я повністю вилікувала свою шкіру і вирішила зайнятися косметологією, щоб допомагати іншим людям, які страждають, але не отримують належної допомоги, максимум – рецептів на таблетки. Я не зупинилася на проблемі акне, в моїй клініці ми працюємо не тільки з обличчям, а й з лазерною епіляцією, ендосферою тощо”.


Оксана підійшла до свого спеціалізованого навчання фундаментально:


“Я живу в Америці вже 10 років. У 2020 році закінчила New Age Spa Institute і отримала ліцензію косметолога, яка дає мені право легально працювати в штаті Іллінойс. Я відкрила свою студію краси. За три роки роботи я встигла взяти участь у численних спеціалізованих семінарах, постійно займалася нетворкінгом і паралельно закінчила Академію DMK, яка присвоїла мені звання Paramedical Skin Revision Therapist. Я також отримав нагороду “Awards of Excellence 2023 DMK Midwest Muscle Banding”. Сьогодні я не тільки беру участь у бізнес-процесах, а й навчаю інших, як правильно доглядати за шкірою, намагаюся ділитися власним досвідом. Я виступаю спікером на тематичних заходах, один з яких ми проводимо в моєму спа-салоні під назвою “Твоя шкіра”. Також цього року я отримала звання “найуспішнішого б’юті-бізнесмена Америки” за версією українського журналу CosmoLady. Один з найкращих косметичних брендів світу, французький Bioligique Recherche, офіційно призначив мене своїм амбасадором”.

Кукалова приділяє стільки уваги навчанню, бо бачить у ньому майбутнє галузі, яке нерозривно пов’язане з високими технологіями:


“Майбутнє вже зараз” – це моя філософія. Ми не просто плануємо, ми завжди надихаємося, а потім виконуємо. Ми постійно вдосконалюємо наші протоколи та стандарти, регулярно навчаємося, адже інвестиції в себе та свої знання – це найкращий розвиток. Навчальний проект “Твоя шкіра” буде більш масштабним, адже його мета – навчити якомога більше дівчат правильно доглядати за своєю шкірою. Крім того, ми плануємо ще кілька цікавих проектів, за якими ви можете стежити в нашому Instagram @proesthetician. Я вважаю, що вчитися в б’юті-індустрії потрібно постійно, адже це динамічна сфера, яка постійно розвивається, і за нею потрібно встигати.

Наприклад, зараз впроваджується технологія терапії стовбуровими клітинами StemZyme від DMK, яка може допомогти вам омолодитися років на 20 точно. Результати здивують кожного. Саме тому ми офіційно співпрацюємо з DMK та Biologique Recherche, щоб тримати руку на пульсі всіх інновацій.

За словами засновника, відкриття власної справи в США – це як виклик, який ти кидаєш самому собі. “Це трохи складніше, ніж відкрити бізнес в Україні. В Америці це справжній виклик. Ви повинні зробити неймовірну кількість паперової роботи та офіційних перевірок, отримати безліч ліцензій, страховок і так далі, – каже Оксана. “Але для нас, українців, немає нічого неможливого. Якщо ти чогось хочеш, то будь-які випробування лише загартовують тебе, краще готують до реалізації власної мети, налаштовують на успіх, адже ти знаєш, скільки зусиль було докладено до цього”.


“Серед моїх клієнтів є як українці, так і американці, але українців все ж таки більше, – розповідає Оксана, яка вважає, що індустрія краси загалом більш поширена в Україні і що є попит на інноваційні методи роботи. “Чесно кажучи, українські жінки більш активні в догляді за собою, де б вони не були, і це дуже приємно. Я пишаюся тим, що я українка. Українські дівчата – одні з найкрасивіших у світі! Через повномасштабне вторгнення Росії велика кількість українців емігрувала до США, у нас збільшився обсяг роботи, і ми працюємо в дуже щільному графіку, але завжди раді надати знижку для новоприбулих співвітчизників”.

Засновниця #Proesthetician каже, що, незважаючи на обсяг роботи, яку вона виконує, у неї немає проблем з балансом між роботою та особистим життям. “Мене дуже надихають дві народні мудрості:

“Не мрій, а дій” і “Якщо ти любиш свою справу, ти ніколи не будеш працювати жодного дня”.

Я не падаю від втоми від великої кількості роботи, тому що в основі мого життя лежить любов. Я люблю те, що роблю, а ще я дуже люблю свою сім’ю. Більше того, я не тікаю від сімейного життя до роботи і навпаки. Якщо є елемент любові, то не так важко знайти необхідний баланс. Мені навіть не потрібні якісь складні органайзери: Я просто складаю план на день і дотримуюся його, незалежно від обставин.

Це моя порада тим, хто давно хоче розпочати власну справу: складайте плани, великі (стратегічні) і маленькі (що потрібно зробити за день, за тиждень). І тоді, якщо ви талановитий, цілеспрямований майстер, все можливо, у вас все вийде”.

Fiancoff :