Зеленський призначив нового губернатора Запорізької області

Віталій Боговін офіційно змінив Віталія Туринка

Новим головою Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) призначено Віталія Боговіна. На цій посаді він змінив Віталія Туринка. Відповідний указ 12 червня опубліковано на сайті президента.

Уряд погодив кандидатуру нового запорізького губернатора ще на засіданні Кабміну 20 травня. Віталій Туринок звільнився з посади голови Запорізької ОДА за згодою сторін, замість нього на цю посаду був узгоджений Віталій Боговін, кандидатура якого заперечень не викликала.

Віталій Боговін народився в 1969 році в Більмаці. Аграрій. Співвласник групи компаній BKW Group, в яку входять 16 юридичних осіб. У червні 2019 року взяв участь у позачергових виборах до Верховної Ради 9-го скликання.

Балотуватися вирішив по 78-му одномандатному округу – там, де розташовані його підприємства. Висувався від партії “Слуга народу”. За результатами виборів не пройшов до Верховної Ради, програвши Олександру Пономарьову. Він був одним з двох кандидатів в нардепи від партії “СН”, які провалили вибори в Запорізькій області. Однак при цьому поступився супернику зовсім небагато, і проти нього застосували технологію “двійника” – на цьому ж окрузі був зареєстрований його повний тезка, який представляв громадський рух (а не партію) “Слуга народу”.

У Боговіна немає досвіду роботи на державній службі.

Fiancoff :