У КНДР пригрозили Південній Кореї війною

Північна Корея обіцяє “безжальні дії” у відповідь на агітаційні листівки

Між КНДР і Південною Кореєю триває ескалація конфлікту, пов’язаного з друкованою агітацією, яку жителі півдня намагаються поширювати на території північного сусіда. У Північній Кореї переконані, що Сеул нічого не робить для того, щоб зупинити поширення листівок.

За словами Кім Йо Чжон (є завідувачкою відділом ЦК Трудової партії Кореї), народ в КНДР обурений тим, що Південна Корея поширює листівки з образами на адресу її брата Кім Чен Ина. Вона заявила, що армія країни відреагує на ці провокації.

– Як натяк на наш подальший план, який викликає занепокоєння у південнокорейської влади, скажу, що право на прийняття подальших кроків проти ворога буде передано генеральному штабу Корейської народної армії, – недвозначно натякнула Кім Йо Чжон.

Північнокорейські ЗМІ в своєму неповторному стилі куди більш красномовні й прямолінійні. Там заявляють про “готовність до дій солдатів і народу КНДР” і “нетерпимість керівництва до образ”.

– Безжальні відповідні дії будуть продовжуватися. Наша непереможна революційна потужна армія помститься за наш народ, який став зліший, ніж будь-коли, – цитує агентство Yonhap повідомлення північнокорейської газети Rodong Sinmun.

Ситуація на корейському острові стала напруженою на початку літа, коли з Південної Кореї в КНДР полетіли аеростати з агітаційними листівками. У КНДР і раніше вимагали від Південної Кореї вплинути на активістів, які займаються переправленням через кордон антіпхеньянських матеріалів. Так, з 9 червня Північна Корея заблокувала всі лінії зв’язку з Південною: між президентськими офісами і військовими. Ці “гарячі лінії” призначені в тому числі для екстреного зв’язку в цілях запобігання початку бойових дій. У КНДР заявили, що влада Півдня привела відносини між Північчю і Півднем до “кінцевої точки”.

Fiancoff :