Конгрес США підтримав імпічмент Трампу

Donald Trump speaks at the First in the Nation Leadership Summit in Nashua, NH, on April 18, 2015; Shutterstock ID 283689917; Purchase Order: ccg

Він став третім американським президентом, якому пред’явили звинувачення

Палата представників Конгресу США затвердила імпічмент президенту Дональду Трампу за двома статтями звинувачень. Більшість там належить демократам. Він став третім президентом в історії Америки, якому Палата оголосила імпічмент. Раніше це були Ендрю Джонсон і Білл Клінтон, передає CNN

Більшість членів нижньої палати проголосували за затвердження статей про імпічмент: про зловживання владою і перешкоджанні роботі Конгресу. Перед голосуванням імпічмент обговорювали понад 6 годин.

У першій статті звинувачення йдеться про тиск Трампа на керівництво України, коли той вимагав знайти компромат на свого політичного противника Джо Байдена в обмін на військову фінансову допомогу. Друга стаття стосується спроб Білого дому перешкоджати розслідуванню у справі про імпічмент, а саме відмови надавати необхідні документи і тиску на свідків.

Далі справа перейде в Сенат, який проведе судовий розгляд і вирішить, чи потрібно змістити Трампа з посади президента. Більшість в Сенаті у республіканців.

Fiancoff :