Правила харчування на роботі: що, коли і як?

Для людини оптимально їсти 5 разів на день: 3 основних прийому їжі і два перекуси між ними. Для середньостатистичної людини це означає, що снідає і вечеряє він удома, а три прийоми їжі – обід і два перекуси – припадають на робочий час.

Тож, як і що треба їсти на роботі, щоб виглядати і почувати себе бодьорим, здоровим і граним?

Не пропускайте час обіду

Обід повинен бути повноцінним, в ньому мають бути присутні не тільки булки, а й білки, і овочі. Якщо на повноцінний обід на роботі у вас немає часу або матеріальної можливості, беріть їжу з собою з дому.

Не замінюйте перекушування солодощами і здобою

Звичка перекушувати солодким і борошняним негативно позначається не тільки на фігурі, але і на здоров’ї. До того ж є маса варіантів правильних перекусів – як солодких (фрукти, сухофрукти плюс горіхи, чорний шоколад і їх комбінації), так і несолодких (стакан кефіру, помідор з сиром).

Їжте менше солі

Зловживання солоним призводить до підвищення артеріального тиску і появи набряків на ногах, що посилюється сидячою роботою.

Пийте воду

Свій ранок потрібно починати зі склянки чистої води і пити її півтора-два літри в день, дотримуючись питного режиму: стакан води за півгодини до їжі і через годину – після.

Більше рухайтеся

Це одне з основних правил для всіх, у кого сидяча робота. Як мінімум щогодини (а краще – кожні 40 хвилин) потрібно виходити з-за робочого місця, влаштовуючи собі міні-прогулянки по сходах або просто по коридору.

Fiancoff :