В Японії розробили штучний інтелект, що допомагає створювати парфум

штучний інтелект допомагає створювати парфум

Японська компанія Scentmatic вирішила змінити звичний процес створення парфумів. Фахівці організації розробили штучний інтелект, який допомагає в створенні нових ароматів.

У співпраці з Biotope вчені придумали систему Kaorium, визначальну запахи. Цей штучний інтелект націлений на вербалізацію смаків, ароматів і сутності самого парфуму. Технологія буде використовуватися, щоб виробляти парфуми, які засновані на словниковому описі.

“Світ наповнений різними ароматами. Але часто їх не сприймають належним чином, тому шанс повністю відчути їх не береться до уваги”, – говорить Сюдзі Курісу, який очолює Scentmatic.

Для розробки штучного інтелекту вчені зібрали думки покупців бутіка Nose Shop Branch. Вони купували товари, а після говорили слова, які спадають на думку при вдиханні аромату. Згодом штучний інтелект навчився розпізнавати до 5 000 суб’єктивних даних покупців. Він почав використовувати їх, щоб передбачати переваги клієнта і пропонувати йому подібні запахи. В результаті такий метод дозволив комп’ютеру підказувати якийсь певний парфум або ж поєднання парфумів для створення індивідуального аромату.

Читайте также:   Ребрендинг журнала Деньги Плюс: Пресс-конференция УНИАН

Програмісти Kaorium розповіли, що не збираються обмежуватися тільки духами або різними ароматизаторами. Вони будуть спеціалізуватися на різних товарах, в яких запах займає центральне місце. Наприклад, подібне вже протестували на шоколаді і саке. В Японії якість саке визначається саме по аромату, тому штучний інтелект допомагає відсортовувати алкоголь і представляти покупцям те, що вони хочуть придбати. Ця схема допомагає зрозуміти бажання людини до того, як вона купить товар.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *