Дослідники перетворили павутину в музику

перетворення павутини в музику

Група наукових дослідників під керівництвом доктора з матеріалознавства Маркуса Бюлера перетворила павутину в звукову доріжку. Їм вдалося це зробити за допомогою ультразвукової павутини і вивчення комбінованих коливань окремих ниток павутини.

Над дивним експериментом, який може покласти початок новому музичному напрямку, Бюлер працював з вченими з Массачусестского технологічного інституту. Вони перетворили вібрації в какофонію змішаних і, на думку Маркуса, тривожних звуків.

Перш ніж використовувати комп’ютерні алгоритми для відновлення тривимірної мережі павутини, команда наносила на карту двовимірні поперечні перетини, відскановані лазером. Позначивши різні звукові частоти кожної нитки, вчені змогли «зіграти» на павутині, немов на арфі. Як говорить Маркус Бюлер, ця інновація зможе прокласти шлях для спілкування з павуками, посилаючи вібрації по нитках павутини:

Читайте также:   На радость геймерам и копирайтерам: трехэкранный ноутбук Lenovo

“Павук живе в середовищі вібруючих струн. Він погано бачить, тому відчуває свій світ за допомогою вібрацій, у яких є різні частоти. Ми намагаємося генерувати синтетичні сигнали, щоб говорити на мові павуків. Якщо ми піддаємо їх певним паттернам ритмів і вібрацій, чи можемо ми вплинути ні їх дії і чи зможемо ми почати з ними спілкуватися? Це дійсно звучить дуже захоплююче”, – каже Бюлер.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1183

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *