Макдорманд вила зі сцени, а Хопкінс проспав перемогу: чим запам’ятався «Оскар-2021»

чим запам'ятався «Оскар-2021»

Макдорманд вила зі сцени, а Хопкінс проспав перемогу: чим запам’ятався «Оскар-2021»

Напередодні світ дізнався переможців церемонії «Оскар-2021». Головна кіноподія року очікувано пройшла без великих сюрпризів, хоча і підготувала парочку несподіванок.

Новий формат

Як і всі великі події 2020-2021 років, «Оскар» скорегував формат через пандемію, проте вже не був повністю дистанційним. Поряд з традиційним місцем проведення церемонії – театром Dolby Theatre – премія велася і на сцені центрального вокзалу Union Station.

Крім того, деякі артисти підключалися до трансляції з різних міст і країн. Так, Саша Барон Коен привітав глядачів з Австралії, режисер Пон Чжун Хо з Сеула вітав Хлою Чжао з призом за кращу режисуру, а зірка серіалу «Корона» Олівія Колман вийшла в ефір церемонії з Лондона.

Хронометраж «Оскара» скоротили до трьох годин, що, втім, тільки пішло йому на користь: захід вийшов куди динамічніше і жвавіше, ніж звичайно.

Юн Е Чжон стала першою кореянкою, що отримала «Оскар»

У номінації «Краща актриса другого плану» приз дістався Юн Е Чжон, яка зіграла бабусю в фільмі «Мінар». Актриса, давно відома у себе на батьківщині, стала першою кореянкою, що отримала «Оскар» за більш ніж 90-річну історію церемонії.

Читайте также:   Усім на заздрість: Девід і Вікторія Бекхеми відзначили 20-річчя у шлюбі

На сцені Чжон мило обмінялася люб’язностями з ведучим Бредом Піттом та сказала, що велика частина колег неправильно вимовляє її ім’я, але додала: «Сьогодні я вас усіх за це прощаю». Також актриса заявила, що не вірить в конкуренцію на «Оскарі», тому що кожен з номінантів грає різні ролі.

Томас Вінтерберг присвятив фільм дочці

Режисер датської комедійної драми «Ще по одній» Томас Вінтерберг піднявся на сцену, щоб взяти «Оскар» за кращий іноземний фільм. Переможну промову він присвятив своїй доньці, яка загинула в автокатастрофі в 2019 році, як раз коли Вінтерберг знімав картину.

В одному з інтерв’ю Вітенберг зізнавався, що, коли дізнався про трагедію, хотів кинути зйомки, але продовжив, тому що його доньці це б не сподобалося. Він вирішив зняти фільм для неї.

Ентоні Хопкінс став найстаршим «Кращим актором» в історії «Оскара»

Однією з головних несподіванок церемонії «Оскар» цього року стала перемога Ентоні Хопкінса в категорії «Кращий актор». Він отримав статуетку за роль чоловіка, який страждає на деменцію, в драмі «Батько».

Читайте также:   В семье у певицы Камалии (KAMALIYA) праздник

Те, що робота Хопкінса в цьому фільмі гідна перемоги, сумнівів не викликає. Однак, головним претендентом на статуетку все вважали покійного Чедвіка Боузман. Він був номінований в цій категорії за роль у фільмі «Ма Рейні: Мати блюзу».

Чи не розраховував на перемогу і сам Хопкінс, який навіть не з’явився на церемонію. Вже на ранок він опублікував в «Інстаграме» відео зі свого будинку в Уельсі, на якому зізнався, що не очікував такого розвитку подій. Актор висловив повагу таланту Боузман, зазначивши, що його «забрали у нас занадто рано».

83-річний Хопкінс став найстарішим переможцем «Оскара» за всю історію церемонії.

Головним кольором церемонії став золотий

Говорячи про «Оскар», не можна не згадати наряди, благо гостям свята нарешті було де їх вигуляти. Найпопулярнішим кольором церемонії став золотий. Кері Малліган з’явилася в золотистому кроп-топі і пишній спідниці від Valentino Haute Couture. Конкурувати з нею сяйвом могла Андра Дей в плаття з глибокими вирізами від Vera Wang.

Читайте также:   Alyosha & Vlad Darwin презентують новий спільний сингл «Пірнай» (ФОТО + ВІДЕО)

Не оминули увагою золотий колір і чоловіки. Леслі Одом-молодший вибрав костюм Brioni, пошитий з ниток 24-каратного золота, і цілком міг зайти за оскарівську статуетку. А сяючі крокси музиканта Questlove стали предметом захоплення в соцмережах.

Френсіс Макдорманд замість промови зобразила вовче виття

Тріумфатором вечора стала Френсіс Макдорманд, яка спочатку піднялася за статуеткою за «Кращий фільм» як продюсер «Землі кочівників», а потім як «Краща актриса» в цьому ж фільмі. Це її третій «Оскар» за акторську роботу.

Від мови Макдорманд завжди чекають несподіванок, і цей рік не став винятком. Актриса сказала: «Ми присвячуємо нагороду нашому Вовкові», – і завила на сцені. Тільки пізніше глядачі дізналися, що таким чином вона віддала данину поваги звукорежисеру «Землі кочівників» Майклу Вульфу Снайдеру. Він наклав на себе руки на початку року після того, як довгий час страждав від депресії.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *