Джоді Фостер отримає почесну «Золоту пальмову гілку» Каннського фестивалю

Джоді Фостер отримає почесну «Золоту пальмову гілку»

Цього року почесну «Золоту пальмову гілку» Каннського фестивалю отримає американська актриса Джоді Фостер. За словами організаторів, такий жест означає визнання її блискучою творчої кар’єри і освітлення глобальних проблем сучасного світу.

Раніше нагорода була присуджена таким артистам, як Жанна Моро, Джейн Фонда, Ален Делон, Аньєс Варда, Бернардо Бертолуччі, Жан-Поль Бельмондо і Мануел ді Олівейра.

Всього в Каннах показали сім фільмів, в яких Джоді Фостер взяла участь як актриса чи режисер. Вперше на фестивалі вона з’явилася в 1976 році, у віці 13 років. Тоді вона представляла кінострічку «Таксист», яка виграла «Золоту пальмову гілку».

«Канни – це фестиваль, якому я багато чим зобов’язана, адже він повністю змінив моє життя. Мій перший візит на набережну Круазетт став знаковим. Я завжди мріяла показати тут один з моїх фільмів. Мені дуже приємно, що організатори Каннського фестивалю подумали про мене. Для мене велика честь поділитися мудрими словами або розповісти про пару пригод новому поколінню,» – сказала Джоді.

Читайте также:   Олександр Прохоров та Анна Різатдінова виконали ніжний віденський вальс у третьому ефірі «Танці з Зірками»  (ФОТО + ВІДЕО)

Актриса з’явиться на церемонії відкриття Каннського фестивалю в якості спеціального гостя. Сам захід буде проходити з 6 по 17 липня.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *