BBC вибачилася за скандальне інтерв’ю з принцесою Діаною

BBC вибачилася за інтерв'ю з принцесою Діаною

Інтерв’ю принцеси Діани для BBC Panorama, що вийшло в 1995 році, стало однією з найскандальніших бесід з журналістами в історії. Історики, фахівці різних сфер і навіть брат леді Ді – граф Спенсер – впевнені, що саме це інтерв’ю зруйнувало її життя. Через 26 років після його виходу компанія BBC, нарешті, вибачилася перед королівською родиною за цю програму.

Під час розмови з журналістом Мартіном Баширом Діана розповіла багато шокуючого: про зради – як Чарльза, так і її, про участь в їх шлюбі Камілли Паркер-Боулз, про проблеми з ментальним здоров’ям і тиском з боку королівської сім’ї.

У минулому році з’явилася інформація про те, що Башир запросив Діану обманним способом. Він показав принцесі підроблені банківські рахунки і переконав в тому, що Букінгемський палац хоче від неї позбавитися. Ці події привели до того, що леді Ді провела останні місяці в депресії, відчуваючи проблеми з довірою.

Читайте также:   Український хореограф-постановник "D`Arts Dance Project" - Дарі Малікова знялася в діснеївському фільмі "Дамбо"! (ФОТО)

Телерадіомовна компанія BBC провела внутрішнє розслідування скандального інтерв’ю. Як виявилося, Башир дійсно багато в чому обдурив Діану. Крім того, в цьому розслідуванні взяв участь навіть принц Вільям, який заявив, що йому важлива пам’ять про матір і її імідж. На захист принцеси виступив і її колишній секретар, Патрік Джефсон. Він заявив, що після інциденту з BBC Діана втратила підтримку королівської сім’ї.

Після закінчення розслідування, BBC направила листи з вибаченнями Гаррі, Вільяму і родичам Діани. У той же час, Мартін Башир не вважає себе винним у трагедії. Нагадаємо, це інтерв’ю принесло йому величезні рейтинги переглядів по всьому світу, а BAFTA вручила йому премію в номінації «Краще ток-шоу».

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *