ООН закликає боротися з ейджизмом, що порушує права мільйонів людей у світі

ООН закликає боротися з ейджизмом

У новому звіті Організація Об’єднаних Націй загострила увагу на проблемі ейджизму в світі і закликала боротися з цим. Ейджизм – дискримінація за віковою ознакою. У 202-сторінковій доповіді, підготовленій групою фахівців з кількох департаментів ООН, говориться, що реакція на пандемію COVID-19 продемонструвала, наскільки широко в світі поширений ейджизм. З початку пандемії хештег #BoomerRemover, все частіше став зустрічатися в соцмережах. Приблизно його можна перекласти як «позбавлення бебі-бумерів». Автори подібних постів закликають, в ім’я порятунку економіки, пожертвувати літніми людьми, які важче переносять COVID-19, щоб не допустити карантин.

Безумовно, ейджизм з’явився не вчора, він завжди був соціальною проблемою світового масштабу. У звіті ООН підкреслюється, що сьогодні існує досить багато упереджень щодо людей у ​​віці, щодо молодих людей – ейджизм процвітає в політиці і закріпився на рівні законів і побічно впливає на економіку. Він обмежує права людей, принижує гідність і завдає шкоди здоров’ю. Зокрема, люди похилого віку, інфіковані коронавірусів зіткнулися з дискримінацією при розподілі медичних ресурсів в умовах. коли їх бракує. А ті, кому пощастило уникнути зараження, позбулися звичайного медичного обслуговування, в зв’язку з тим, що системи охорони здоров’я були переорієнтовані на лікування хворих на коронавріус.

Читайте также:   Какую зп за октябрь получил мэр Киева и его замы

Керівники чотирьох органів ООН прогнозують, що прагнення країн оговтатися від пандемії призведе до того, що люди різного віку будуть продовжувати стикатися з різними формами ейджизму. Шанси на отримання роботи для молодих людей значно знизяться, а фахівці похилого віку стануть жертвами скорочень. Значно зменшується з віком доступ до спеціалізованого навчання і освіти. А молодь стикається з дискримінацією в сфері зайнятості, охорони здоров’я, житла і політики, де їхні голоси часто заперечують або відкидають.В одному з представлених в звіті ООН досліджень приведена статистика, яка свідчить, що серед людей, які несвідомо підтримали ейджизм, переважно – молоді люди, чоловіки і малоосвічені особи.

Мета цього звіту ООН – дослідження проблеми вікової дискримінації зсередини, і пошук способів протидії такій упередженості людей. Мішель Бачелет, керівник ООН з прав людини, підкреслила, що потрібно боротися з ейджизмом та з «глибоким корінням порушення прав людини».

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *