Корупція та ЄС: Трамп пояснив блокування допомоги Україні

Лідер Сполучених Штатів Дональд Трамп блокував військову допомогу Україні влітку через високий рівень корупції та для того, щоб змусити ЄС допомагати українській державі більше.

«Україна до нього (приходу до влади Президента Володимира Зеленського. – ред.) була відома рівнем корупції, який дійсно вражає. Більшим, ніж в будь-якій країні світу. Фактично вона вважалася однією з найбільш корумпованих країн у світі. І мені не подобається давати гроші країні, яка настільки корумпована», – наголосив Трамп.

Він також заявив, що розблокував військову допомогу Україні на особисте прохання сенатора Республіканської партії Роба Портмана.

«Я сказав: «Роб, мені не подобається, що США — країна, яка завжди дає гроші, а Україна допомагає Європі та європейським країнам набагато більше, ніж вони допомагають нам», – резюмував американський президент.

Читайте также:   В Україну приїхала місія МВФ: "Про результати говорити ще рано"

Трамп також підкреслив, що країни Європи повинні допомагати Україні більше, ніж США.

Нагадаємо, що наприкінці літа президент США Дональд Трамп доручив представникам своєї адміністрації з Нацбезпеки переглянути програму фінансування системи безпеки в Україні. У свою чергу, американські сенатори від Республіканської та Демократичної партій заявили, що військова допомога Україні від США буде виділена за будь-яких обставин. Пізніше Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект, яким забезпечила виплату $250 млн військової допомоги Україні.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *