Голосування по Brexit відбудеться 15 січня без права переносу

Голосування по Brexit відбудеться 15 січня без права переносу

Британський парламент проголосує за угоду Європейського союзу по Brexit у вівторок, 15 січня; переносити голосування не планують.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що якщо голосування по Brexit парламент провалить, іншої угоди не буде. Уряд буде розглядати можливість виходу з Євросоюзу без будь-якої угоди.

Минулого місяця в Палаті громад скасували голосування по угоді, оскільки парламентарі не змогли досягти консенсусу з деякими пунктами договору. Але тепер Мей стверджує, що переносити прийняття рішення більше не будуть.

Тим часом близько 200 парламентаріїв звернулися до прем’єр-міністра з проханням виключити варіант Brexit без угоди.

Як відомо, Великобританія повинна покинути Європейський Союз 29 березня 2019 року, незалежно від того, буде угода прийнята депутатами чи ні.

Читайте также:   Samsung Electronics призначила нового президента мобільного підрозділу - наймолодшого за всю історію

Раніше Лондон і ЄС узгодили варіант угоди, яку і повинен обговорити парламент. Каменем спотикання стало питання сухопутного кордону Сполученого Королівства (між Північною Ірландією і Ірландської Республікою). Через слабку підтримку законодавців прем’єр-міністр Британії Тереза Мей перенесла голосування з грудня на січень.

Раніше прем’єр-міністр британського уряду Тереза Мей заявила, що не планує виносити на обговорення альтернативні варіанти по Brexit. Вона наполягає на голосуванні за затвердження угоди.

10 грудня прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей прийняла рішення перенести вирішальне голосування по Brexit в британському парламенті, щоб відстрочити можливу поразку, оскільки ймовірність відхилення документа висока.

10 грудня Європейський суд у Люксембурзі постановив, що Великобританія може в односторонньому порядку відмовитися від виходу з Євросоюзу (Brexit).

Читайте также:   Агентство Moody's підвищило рейтинг України

Читайте також: УКРАЇНСЬКИЙ ПАСПОРТ ПІДНЯВСЯ НА 3 СХОДИНКИ В РЕЙТИНГУ:128 КРАЇН БЕЗ ВІЗ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *