IKEA буде обмінювати старі меблі на ваучери

IKEA буде обмінювати старі меблі

Компанія IKEA в рамках програми зі сталого розвитку запустила систему бай-бек. Тепер покупці зможуть обміняти старі меблі на ваучери.

Таким чином бренд хоче скоротити кількість товарів, які відправляються на звалища. Якщо непотрібні меблі будуть повернуті в хорошому стані, то отримані ваучери можна буде витратити на нові покупки. Наприклад, якщо на товар немає подряпин, то магазин купить його за 50% від початкової ціни. Якщо подряпини незначні – за 40%. Меблі, яку використовували довгий час, куплять за 30% від її ціни.

Для нововведення компанія також організовує окремі зони. Там прийматимуть комоди, шафи для одягу, книжкові шафи, стелажі, невеликі столи, а також обідні і навчальні. За словами представників компанії, ця схема ще потребує доопрацювання, проте після успішних випробувань її вже можна застосовувати в житті.

Читайте также:   Новости за 13 апреля от Деньги Плюс

“Я не кажу про те, що у нас є рішення всіх проблем. Але після запуску пілотних проектів ми дізналися досить, щоб зрозуміти, що нова система має реальну цінність для нас і наших клієнтів,” – зазначає експерт з питань довкілля та сталого розвитку IKEA Хеге Себьорнсен.

Спочатку ініціативу планували запустити в листопаді 2020 року, проте після її відклали через пандемію. Зараз система бай-бек доступна практично у всіх магазинах в Великобританії, а пізніше вона з’явиться і в інших 26 країнах, де є IKEA.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *