Україні вдалося збільшити транзит нафти

Транзит нафти по території України в країни Східної Європи виріс на 4,7% за січень 2019 року, порівняно з даними за такий же період 2018 і досяг 1,097 млн тонн. Про це повідомляє прес-служба “Укртранснафти”.

При цьому загальний обсяг транспортування нафти по системі магістральних трубопроводів зріс на 3,2% – до 1,259 млн тонн.

Як нагадала компанія: транзит нафти через Україну за підсумками 2018 року склав 13,335 млн тонн. А загальний обсяг транспортованої нафти для потреб європейських і українських споживачів за рік зміг досягти 15,436 млн тонн.

Трохи раніше в Нацбанку України повідомили, що обіцянка Китаю про збільшення закупівлі енергоресурсів в Сполучених Штатах стало вагомим чинником зростання світових цін на нафту з початку січня 2019.

Читайте также:   Долар та євро продовжують падіння

За результатами опитування 13 представників інвестиційних банків, нафта марки Brent в 2019 буде в середньому коштувати трохи більше 69 доларів за барель замість прогнозованих раніше 77 доларів. До речі, для нафти прогноз WTI змінився приблизно з 70 доларів до трохи більше 63 доларів за барель.

Читайте також: УКРАЇНА ЕКСПОРТУЄ БРОНЕАВТОМОБІЛІ “ВАРТА” ВЛАСНОГО ВИРОБНИЦТВА

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *