Українцям підвищять тарифи на доставку періодичних видань

З 1 січня в Україні зростуть тарифи на доставляння періодичних друкованих видань за передплатою. У середньому подорожчання складе від 12 до 15 відсотків.

Одними із причин подорожчання тарифів є ріст зарплат співробітників та забезпечення мінімального рівня собівартості. Крім того, зростання тарифів повʼязане з падінням тиражів друкованої преси. За прогнозами «Укрпошти», їх падіння спровоковано цифровізацією та скороченням кількості основних передплатників – сільського населення. У відомстві також зазначили, що на послуги доставки преси держава не виділяє кошти, тому вони були вимушені піти на підняття тарифів задля забезпечення мінімальної рентабельності цієї послуги.

Зокрема, зміни торкнулись передплати на 6 місяців 2019 року. Так, доставка загальнодержавного видання наразі становить 180 гривень, а після зміни тарифу складе 189,96 гривні. У свою чергу доставка обласного видання виросте з 135 до 140,04 гривень, а районного видання — з 120 до 124,38 гривні. Також тариф на послугу з прийому підписки подорожчає з 8,15 до 10 гривень за абонемент.

Читайте также:   В Україні хочуть узаконити дистанційну роботу і зробити неможливим звільнення вагітних

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *