Черговий скандал з Євробаченням: зоозахисники звинуватили гурт Go_A в експлуатації червонокнижного птаха

зоозахисники звинуватили гурт Go_A

Підготовка до Євробачення в цьому році також не обійшлася без скандалів. Представники українського руху за права тварин UAnimals виступили з різкою критикою на адресу гурту Go_A, якій представить нашу країну на міжнародному пісенному конкурсі в травні цього року в Роттердамі. Обурення зоозахисників викликало використання в зйомках кліпу на композицію «Шум» степового канюка – птаха, занесенго в Червону книгу України.

У UAnimals заявили, що кілька не незалежних орнітологів підтвердили після перегляду кліпу, що в ньому бере участь рідкісний птах, що знаходиться в Україні під загрозою зникнення. Ще в минулому столітті канюков вважали зниклими, настільки малою була кількість представників цього виду. Сьогодні в країні налічується приблизно двісті пар канюка степового. Експерти відзначили, що до настільки нечисленного рідкісного виду птахів треба ставиться дуже обережно. Для володіння птахом необхідно мати відповідні дозвільні документи. А використовувати його можна тільки для розмноження, розселення і розведення в спеціальних умовах.

Музиканти групи Go_A Band відразу ж відреагували на звинувачення в експлуатації червонокнижнго птаха для зйомок свого кліпу. Вони підтвердили, що в роботі над кліпом на пісню «Шум» дійсно знімали птаха сімейства яструбиних – степового канюка. Це було тільки в одній сцені, де канюк сидить на руці у Катерини Павленко, солістки групи Go_A. Зйомка фрагмента тривала менше хвилини, а всі інші кадри з птахами, які є в кліпі – це відео зі стоків. Члени знімальної групи запевнили, що ніякої шкоди під час зйомок птиці завдано не було. Цей канюк ніколи не жив в дикій природі, він ще пташеням був травмований і виріс в звіринці. Сама зйомка проходила поруч з місцем його проживання, щоб птах не зазнав стресу.

І, що дуже важливо, сцена з птахом якраз і замислювалася авторами для привернення уваги до проблеми збереження вимираючих видів, занесених до Червоної Книги і відродження природи в Чорнобильській зоні відчуження.

Катерина Павленко зазначила, що канюк спокійно сидів у неї на руці: «Потім ми подивилися один одному в очі, і птах розправив крила. Це був дуже хвилюючий момент».

Читайте также:   Вчіть англійську: Міністерство освіти готує сюрприз для випускників

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *