Медреформа в дії: комп’ютеризовано 92% медичних закладів первинної ланки

Станом на кінець лютого 2019 року 92% медичних закладів первинної ланки в сільських і міських населених пунктах України оснастили всі робочі місця сімейних лікарів комп’ютерами. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook з посиланням на дані Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

Заступник міністра охорони здоров’я також повідомив, що ще 5% медичних установ медичних закладів первинної ланки будуть обладнані комп’ютерами для сімейних лікарів до кінця квітня.

«НСЗУ дала чітко зрозуміти: ми не працюємо з папером. Хочете, щоб «гроші пішли за пацієнтом» до вашої медустанови? Міняйтеся зараз – швидко, без відмовок. Це спрацювало», – зазначив Павло Ковтонюк.

Читайте также:   З початку 2019-го заробітчани переказали в Україну понад 100 мільярдів гривень

Нагадаємо, перший етап медреформи на первинному рівні медобслуговування стартував в Україні 1 липня 2018 року. В даний час практично всі медустанови первинної ланки перейшли на роботу за новою схемою і отримують фінансування через НСЗУ.

Навіщо сімейним лікарям комп’ютери? В рамках раніше затвердженого плану медреформи до кінця цього року Міністерство охорони здоров’я хоче перевести сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів з паперового на електронний документообіг, а це включає електронні картки пацієнтів, електронні рецепти, електронні направлення до спеціалістів, а також електронні лікарняні листи.

Читайте також: ВЧЕНІ ЗА ДОПОМОГОЮ CRISPR ЗРОБИЛИ СТОВБУРОВІ КЛІТИНИ НЕВИДИМИМИ ДЛЯ ІМУННОЇ СИСТЕМИ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *