«Золотий парад фараонів» в Єгипті – трансляцію унікальної події побачать в усьому світі

Золотий парад фараонів

Велике «переселення» древнеегіпетськіх королівських мумій відбудеться незабаром в Каїрі. З Єгипетського музею на площі Тахрір урочиста процесія проїде в Національний музей єгипетської цивілізації (NMEC) в Фустат, у супроводі кінних бойових колісниць, під звуки почесних залпів і спалахи яскравих феєрверків. Процесія пройде під посиленою охороною. Унікальним видовищем зможуть насолодитися глядачі на шляху проходження і мільйони телеглядачів – транслювати «Золотий парад фараонів» будуть близько 400 телеканалів з усього світу.

У свій новий будинок відправляться 22 мумії: 18 королів і чотири королеви, що належать до 17-ї, 18-ї, 19-ї та 20-ї династій фараонів. Останки правителів у заповнених азотом капсулах проїдуть вулицями Каїра, на спеціально побудованих закритих транспортних засобах, виповнених у вигляді розкішних золочених колісниць. У музей Фустати поруч з Гізою будуть передані мумії короля Рамзеса II, великого фараона Нового царства, короля Секененра Тао, короля Тутмоса III, короля Сеті I, королеви Хатшепсут, королеви Мерітамен, дружини короля Аменхотепа I, королеви Яхмос Нефертарі, дружина короля Яхмоса I.

«Золотий парад фараонів» в Єгипті

Після доставки в Національний музей єгипетської цивілізації (NMEC) мумії на два тижні будуть поміщені в сучасну лабораторію для реставраційних робіт. Після цього вони стануть частиною експозиції Королівського залу музею. Переїзд артефактів анонсували ще на середину 2020 року, але пандемія коронавирусу внесла свої корективи.

Міністерство туризму і стародавностей Єгипту планує активно готується до відкриття Національного музею єгипетської цивілізації в Фустаті, яке заплановано на 3 квітня. Міністр туризму і стародавностей Халед аль-Анані розпорядився надати знижку 50% на вхідні квитки для єгиптян і туристів з дня відкриття до 17 квітня. У цей період відвідувачі зможуть оглянути головний виставковий зал. А з 18 квітня, коли мумії повернутися після реставрації, буде відкритий доступ до Корольовського зал мумій. Його відкриття планується приурочити до Дня всесвітньої спадщини.

Читайте также:   Новости за 26 февраля от Деньги Плюс

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *