Каплиця Медічі у новому світлі

У Флоренції підійшла до кінця дворічна робота над новою світлодіодною системою, яка освітлює каплицю Медічі. Майстри зі всього світу клопітливо працювали, вивчали переломлення сонячного світла в ризниці. Річ у тому, що при штучному освітленні обов’язково виникають тіні, а сам колір спотворюється.

Тепер, коли пройшло 2 роки, всі бажаючі можуть насолодитися результатами неймовірної роботи італійських майстрів. Вся архітектура і скульптури тепер буквально сяють в єдиному ансамблі. Найважливіше те, що освітлення не залежить ні від пори року, ні від погоди. Нові світильники розміщені зверху над скульптурами, оскільки там вони помітні менш за все. Показник передачі кольору відкаліброваних ламп дорівнює 98. Це свідчить про те, що вони майже точно відтворюють природне світло.

Читайте также:   D’Arts Dance Project показали, що знаходиться за дверима (ФОТО)

Цікаво, що коли Мікеланджело працював над цією капелою, він приділяв дуже велике значення світлу, і часто виконував мармурові ділянки, що повинні були залишатися в тіні, більш грубими. Також при будівництві він врахував так зване вторинне світло, тобто відображення, які білий мармур стін відтворював би на скульптурах.

Читайте також: ІНДУСТРІЯ МОДИ ВТРАТИЛА ЩЕ ОДНУ ЛЕГЕНДУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *